Přeskočit na hlavní obsah

Dům duchů... ne nejde o naší kancelář

V červnu jsme byli na únivkovce Dům duchů od The Chamber. Jelikož jsme již prošli nejednu únikovku, říkali jsme si, že nás asi nedokáže nic jen tak překvapit. Popisy jako "vysoká náročnost, vhodná pro pokročilé" nás nechávaly chladné.

Posloucháme příběh


Příběh z vás udělá lovce duchů, kteří dostanou za úkol zbavit nepronajmutelnou nemovitost nadpřirozených sil. Dozvíte se, že v domě zemřela matka malé Sofie a po nějaké době i její otec. Sofii nikdo nikdy nenašel.



Hra je skvěle zpracovaná - nejen že vás postupně pouští do nových prostor a nechává objevovat nové linie příběhu, jako běžné únikovky, ale je doplněna efekty, které podtrhují celkovou strašidelnou atmosféru.
A na rovinu přiznáváme, že kdyby nás nehnala touha vidět všechno co hra nabízí nebo úkrývá, asi bysme stáli před prvními dveřmi doteď a hádali se, kdo do nich vstoupí :-)


A po hře jsme si šli spravit pocuchané nervy. Kam jinam než do hospody :-) Rozebírali jsme příběh, zjistili, že jsme (samozřejmě ze stresu) odnesli jedno z vodítek a učili se čepovat pivo.


Tak na zdraví a příště na některé další únikovce. #hrajsnami

Populární příspěvky z tohoto blogu

#softwareAmaso v Rokytnici

Na říjnovém planningu jsme, poměrně na poslední chvíli, zpískali podzimní akci v Rokytnici (nad Jizerou - to neplést s Rokytnicí v Orlických horách, což se někomu, a přiznejme si že mě, povedlo). Rozhodli jsme se věc pojmout jako všeSparkTECHáckou akci, takže včetně dětí, manželů a manželek, přítelů a přítelkyň a dalších domácích mazlíčků. Jako na každé #softwareAmaso akci nesměla chybět tuna jídla a zajímavé prostředí. První bod jsme s Matějem pokryli čtvrtečním nákupem a zajistili jídlo nejen na víkend, ale i na následnou Toasťáko-vraždu prvního stupně v týdnu a dnech dalších. O další bod se postaralo z velké míry počasí, které nabídlo podzim ve své nejkrásnější podobě. Chajdu máme celou pro sebe. První večer byly na pořadu dne degustace vánočních vín a hry. Chybou bylo nechat intelektuálnější hry na pozdější fáze degustace. Není na hanbě, čeká na koupelnu.  Vše utichlo, jdeme spát.  Přilehlá restaurace otevřená od brzkého rána zachránila mnohým život, prot

#SparkTrip do Izraele - Israel PyCon

Když jsme letos plánovali konference pro #python, byl PyCon jasná volba. No a protože v termínu toho českého se nashromáždily různé jiné akce (především vzhledem k tomu, že je o víkendu), hledali jsme  v zahraničí.  Volba to nakonec nebyla těžká, protože Mára byl začátkem roku na homeofficu v Izraeli a místní PyCon mu byl doporučen. A jelikož my ostatní jsme do té doby v Izraeli nebyli, tak bylo rozhodnuto. 

Dubnový #hrajsnami SparkTECH planning

Pravidelně první středu v měsíci máme ve SparkTECH u planning. Pravidelně, abychom se nemohli vymlouvat, že jsme na to zapomněli. První středu, abychom se nemuseli dohadovat kdy (dost stačí dohadovat se na CO?) a protože cvičně hučí sirény (kdybychom přeci jen zapomněli a chtěli se vymlouvat). A planning, protože původní záměr byl, že půjde opravdu o typický planning dle agilních metodik. To, že to nakonec dopadlo jinak a jedná se zkrátka o informativní setkání, kde se probírá kde co, je už jiná pohádka. Pro představu fotky z toho nedávného, dubnového, po kterém jsme vyrazili do Endorfinu . Tam nás čekal Freddy Krueger a pokojíček ve stylu Saw. Jelikož se někde v budoucnu v téhle vybrané společnosti vyměníme, bylo nejhorší si o průběhu nevyprávět. Začínáme pohádkou. My si totiž moc rádi hrajem.  Někteří stále předstírají práci.  Prostory Endorfinu. Začínáme pivem, abysme se nebáli. Márnice. Prostředí je super.  A už to začíná. Přituhuje.  T