Přeskočit na hlavní obsah

#SparkTrip do Izraele - Israel PyCon

Když jsme letos plánovali konference pro #python, byl PyCon jasná volba. No a protože v termínu toho českého se nashromáždily různé jiné akce (především vzhledem k tomu, že je o víkendu), hledali jsme  v zahraničí. 
Volba to nakonec nebyla těžká, protože Mára byl začátkem roku na homeofficu v Izraeli a místní PyCon mu byl doporučen. A jelikož my ostatní jsme do té doby v Izraeli nebyli, tak bylo rozhodnuto. 


Šalom, pojedeme do Izraele. 

Plán nám ohrozilo jen promeškání první vlny prodeje lístků, což ale vyřešil mail organizátorům, kteří nám vyšli vstříc a vůbec byli naprosto skvělí. Byrokratické zádrhele typu absence pasu, nutnost vyřídit mezinárodní řidičák už byli jen drobnosti. Dopředu jsme domluvili schůzky a už zbývalo jen naplánovat co všechno chceme v Izraeli vidět. Na celou akci jsme měli týden (od neděle večer do soboty), což bez 3 dní konference znamenalo další 3 dny na samotný Izrael. 

3. 6. v 8:30 se otevřely "brány" konferenčního prostoru Wohl Center, aby celá akce začala v 9:30 přivítáním ze strany organizátorů. Pak už následovaly přednášky běžící parelelně ve třech sálech. Odkaz na program.






Závěr pvního dne patřil neformálnímu setkání účastníků nad různými tématy spjatými s Pythonem, které se nakonec rozpadlo na mnoho skupinek debatujícími naprosto nad čímkoliv.



Večer jsme se chtěli vrhnout do víru Tel Avivu, ale přílet se na nás podepsal a tak jsme městu věnovali jen cestu zpět na hotel a pak jsme na pokoji u vína hráli nejrůznější obměny slovního fotbalu. 



Druhý den pokračovaly přednášky. O některých se více rozepsal Mára v jiném příspěvku.




Postupně nás zmáhalo vedro, proti kterému bojují v Izraeli opravdu urputně. Tak urputně, že se nakonec chodíte z budovy ven na dvůr ohřát a ze dvora do budovy pak ochladit a tak pořád dokola. Hádali jsme, jak dlouho bychom to vydrželi, než by nás skolila angína. 





Česko - Izraelská sounáležitost.

Poslouchání podcastu, chtělo by se říci, ale to nás jen dohnaly povinnosti. 


V úterý večer došlo nakonec i na odloženou prohlídku starého města. Resp. Kuba, Tomáš a Petr šli do Jaffy, Mára s Michaelem na softball.






Poslední den byl potom věnovaný workshopům, které se konaly ve vývojovém centru Microsoftu v Tel Aviu.


Mára vybral téma Making your Python code write your Python ....


.... Michael s Kubou zaskočili na Network Science.
Kuba: Na network science jsme analyzovali postavy z Game of Thrones, jejich vztahy a kdo by měl na základě analýzy skončit na trůnu. A potom jsme hledali nejdůležitější letiště v USA, což se ukázalo být myslím Anchorage na Aljašce.
První výstupy se opíraly o společný výskyt ve větách knihy, což znamená, že postavy spolu mluví, znají se, nebo o nich lidé mluví dohromady.
Druhý závěr byl získán podle odletů a příletů s uvedeným počtem pasažérů.



Mára zatím prohodil pár slov s hlavní organizátorem izraelského PyConu, Simem Zacksem a při té příležitosti mu věnoval i naše SparkTECH triko. 


Díky všem za organizaci, bylo to skvělé.


Populární příspěvky z tohoto blogu

#softwareAmaso v Rokytnici

Na říjnovém planningu jsme, poměrně na poslední chvíli, zpískali podzimní akci v Rokytnici (nad Jizerou - to neplést s Rokytnicí v Orlických horách, což se někomu, a přiznejme si že mě, povedlo). Rozhodli jsme se věc pojmout jako všeSparkTECHáckou akci, takže včetně dětí, manželů a manželek, přítelů a přítelkyň a dalších domácích mazlíčků. Jako na každé #softwareAmaso akci nesměla chybět tuna jídla a zajímavé prostředí. První bod jsme s Matějem pokryli čtvrtečním nákupem a zajistili jídlo nejen na víkend, ale i na následnou Toasťáko-vraždu prvního stupně v týdnu a dnech dalších. O další bod se postaralo z velké míry počasí, které nabídlo podzim ve své nejkrásnější podobě. Chajdu máme celou pro sebe. První večer byly na pořadu dne degustace vánočních vín a hry. Chybou bylo nechat intelektuálnější hry na pozdější fáze degustace. Není na hanbě, čeká na koupelnu.  Vše utichlo, jdeme spát.  Přilehlá restaurace otevřená od brzkého rána zachránila mnohým život, prot

Dubnový #hrajsnami SparkTECH planning

Pravidelně první středu v měsíci máme ve SparkTECH u planning. Pravidelně, abychom se nemohli vymlouvat, že jsme na to zapomněli. První středu, abychom se nemuseli dohadovat kdy (dost stačí dohadovat se na CO?) a protože cvičně hučí sirény (kdybychom přeci jen zapomněli a chtěli se vymlouvat). A planning, protože původní záměr byl, že půjde opravdu o typický planning dle agilních metodik. To, že to nakonec dopadlo jinak a jedná se zkrátka o informativní setkání, kde se probírá kde co, je už jiná pohádka. Pro představu fotky z toho nedávného, dubnového, po kterém jsme vyrazili do Endorfinu . Tam nás čekal Freddy Krueger a pokojíček ve stylu Saw. Jelikož se někde v budoucnu v téhle vybrané společnosti vyměníme, bylo nejhorší si o průběhu nevyprávět. Začínáme pohádkou. My si totiž moc rádi hrajem.  Někteří stále předstírají práci.  Prostory Endorfinu. Začínáme pivem, abysme se nebáli. Márnice. Prostředí je super.  A už to začíná. Přituhuje.  T