Přeskočit na hlavní obsah

Chybí nám hráč do PHP týmu. Přijď a #hrajsnami

To si tak programujeme, kódujeme, debugujeme a najednou zjistíme, že nám chybí kolega. #PHP programátor co se chce učit #Javascript. Pomoz nám ho najít - ideálně někoho, kdo s námi bude rozvíjet naše projekty, přitom bude chtít rozvíjet i sám sebe a potom všem s námi zajde probrat otázky života, vesmíru a vůbec do hospody, na laser game nebo jinam.

Pojď to zkusit a #hrajsnami, rozhodně to nebude nuda. P.S.: Žádné drakonické tresty nepraktikujeme, spíš naopak a doprovodná fotografie je pouze... doplňková :-)

Předchozí kolega to nezvládl. Zvládneš to ty? #scary


Co jsme zač?


Děláme appky v Pythonu a PHP a to jak vlastní, tak na zakázku. Front-endy píšeme obvykle v JavaScriptu. Pracujeme na drobných a roztomilých věcech (rezervák pro školky) až po velké a náročné projekty (internetové bankovnictví).
A jak to u nás chodí? Mrkni dolu nebo třeba na náš Facebook profil: https://www.facebook.com/sparktech.cz/

Sídlíme v pražských Holešovicích v PSN Housu, kousek od metra Nádraží Holešovice. Ale dobře polovinu času jsme porůznu na homeofficu.


PHP

Co potřebujeme, abys znal:

    • PHP 5.3+
    • databází MySQL / PostgreSQL
    • HTML5, Javascript, CSS (alespoň pokročilá úroveň)
    • znalost systému pro správu verzí kódu GIT
    • PHP framework Nette či CakePHP

     

    Skvělé by bylo, kdybys uměl (ale klidně tě to naučíme):

      • Javascriptový framework AngularJS
      • znalost CoffeeScript, LESS/Stylus/Jiný CSS preprocessor
      • zkušenosti s psaním testů (unittesting)

        Co nabízíme na oplátku my? 

         

        1.  Nové výzvy - pracujeme jak na vlastních projektech, tak projektech největších hráčů současného e-trhu (budeš se divit, jak variabilní věci řešíme),

         

        2.  Zkušenosti - používáme aktuální nástroje a rádi tě s nimi naučíme; objeví-li se něco nového budeme to společně zkoumat, ale abychom nebyli tak tajnosnubní: (Nette, CakePHP) + (PostgreSQL, MySQL) + (AngularJS, jQuery, trošičku i toho ReactJS) + (Bower, Grunt, Gulp) + (ansible, ssh, AWS) a hrajeme si i s PHP 7

         

        3.  Práci - "to je asi jasný, ne?", ale zároveň ti zaručíme, že tu vždy bude co k řešení


         4. Peníze - zaplatíme ti za to. Možná se ptáš kolik? To bude záležet především na kvalitě předchozího bodu :-)

        Ale protože každý fungujeme jinak, tak máme i další formy odměny - podíly na projektech apod. Bude záležet jen na tobě, jak se budeš chtít profilovat.

        5. Další aktivity - ty nespadají pod 3. a nedostaneš za ně 4., ale určitě představují body 1. a 2. Vypadá to obvykle třeba nějak takhle:

        Tohle jsme nedávno pomáhali kamarádce s Matlabem pod heslem "když to má kód, dokážeme se s tím poprat". Jaké bylo naše překvapení, když jsme se zeptali, odkud jsou ta data: "No z myších mozků."
        #neuroveda #matlab #science

        Říkáme že nám chybí kolega, no ne? 
        Jsme dobrý. Indeed. 

        To jsme si po práci rozšiřovali naše znalosti v Javě. 
        Pod kanceláří máme Mercuria LaserGame, kam jsme ještě nikdy nešli na laser game. Ale hrát deskovky tam chodíme celkem často.
        #gameofthrones #arcanehoror 

        Odměna po vydatné bitce v LazerfunPraha - u našich zákazníků. 

        Fotbálek je klasika.


        Ale starý arkádovky nás pohltily ;-)


        Pokud bys měl k tomu co říct, napiš nám na info@sparktech.cz nebo zavolej na 777 646 771 a domluvíme se na krátkém pokecu u kafe nebo konferenci přes Skype, Hangouts, Appear.in, prostě nástroji co bude po ruce.

        Nebo přijď na Game night a #hrajsnami - ostatně tak se poznáme nejlíp :-)

        Populární příspěvky z tohoto blogu

        #softwareAmaso v Rokytnici

        Na říjnovém planningu jsme, poměrně na poslední chvíli, zpískali podzimní akci v Rokytnici (nad Jizerou - to neplést s Rokytnicí v Orlických horách, což se někomu, a přiznejme si že mě, povedlo). Rozhodli jsme se věc pojmout jako všeSparkTECHáckou akci, takže včetně dětí, manželů a manželek, přítelů a přítelkyň a dalších domácích mazlíčků. Jako na každé #softwareAmaso akci nesměla chybět tuna jídla a zajímavé prostředí. První bod jsme s Matějem pokryli čtvrtečním nákupem a zajistili jídlo nejen na víkend, ale i na následnou Toasťáko-vraždu prvního stupně v týdnu a dnech dalších. O další bod se postaralo z velké míry počasí, které nabídlo podzim ve své nejkrásnější podobě. Chajdu máme celou pro sebe. První večer byly na pořadu dne degustace vánočních vín a hry. Chybou bylo nechat intelektuálnější hry na pozdější fáze degustace. Není na hanbě, čeká na koupelnu.  Vše utichlo, jdeme spát.  Přilehlá restaurace otevřená od brzkého rána zachránila mnohým život, prot

        #SparkTrip do Izraele - Israel PyCon

        Když jsme letos plánovali konference pro #python, byl PyCon jasná volba. No a protože v termínu toho českého se nashromáždily různé jiné akce (především vzhledem k tomu, že je o víkendu), hledali jsme  v zahraničí.  Volba to nakonec nebyla těžká, protože Mára byl začátkem roku na homeofficu v Izraeli a místní PyCon mu byl doporučen. A jelikož my ostatní jsme do té doby v Izraeli nebyli, tak bylo rozhodnuto. 

        Dubnový #hrajsnami SparkTECH planning

        Pravidelně první středu v měsíci máme ve SparkTECH u planning. Pravidelně, abychom se nemohli vymlouvat, že jsme na to zapomněli. První středu, abychom se nemuseli dohadovat kdy (dost stačí dohadovat se na CO?) a protože cvičně hučí sirény (kdybychom přeci jen zapomněli a chtěli se vymlouvat). A planning, protože původní záměr byl, že půjde opravdu o typický planning dle agilních metodik. To, že to nakonec dopadlo jinak a jedná se zkrátka o informativní setkání, kde se probírá kde co, je už jiná pohádka. Pro představu fotky z toho nedávného, dubnového, po kterém jsme vyrazili do Endorfinu . Tam nás čekal Freddy Krueger a pokojíček ve stylu Saw. Jelikož se někde v budoucnu v téhle vybrané společnosti vyměníme, bylo nejhorší si o průběhu nevyprávět. Začínáme pohádkou. My si totiž moc rádi hrajem.  Někteří stále předstírají práci.  Prostory Endorfinu. Začínáme pivem, abysme se nebáli. Márnice. Prostředí je super.  A už to začíná. Přituhuje.  T