Přeskočit na hlavní obsah

Stěhování: Epizoda I - Nová kancelář

Kdysi dávno (před dvěma lety) ve vzdálených Holešovicích... jsme začali naše působení v PSN Housu na Argentinské. Naše kancelář ale postupem času přestala vyhovovat jak místem, tak kapacitou dvou souběžně běžících klimatizací, a proto jsme hledali nové útočiště.

Nebyli jsme nároční. Chtěli jsme přívětivou teplotu, nekancelářskou budovu, zahrádku a přiměřeně rozsáhlou kapacitu restauračních zařízení v docházkové vzdálenosti. Volba nakonec padla na Kobylisy, což znamenalo posun jen o jednu stanici metra.
Co nás zatím zaujalo:
 - metro a tramvaj hned u domu,
 - zahrádka ve stínu domu,
 - klídek,
 - kousek aquapark a koupaliště,
 - hospoda kam se podíváš.
A pokračujeme dál v průzkumu okolí.

No a jak to celé probíhalo?

Zabalení
Část nejukrutnější, která znamenala vzít všechno do ruky a přemístit do krabic. Naštěstí jsme se do věci vrhli po hlavě a šlo nám to od ruky.




První část znamenala také přesun některých věcí do krabice popsané "přestěhovat na skládku". Skončil v ní fax, telefony, halda CDéček a DVDéček a další věci.


Našli jsme i vyslovené poklady a na mysl se vkrádala otázka "kde skončí všechny kalkulačky po smrti?" A jelikož nejsme fénteisti, přišlo o život pár nepotřebných přístrojů.

Zlatým hřebem první části bylo zabalení klíčů od nové kanceláře do jedné z krabic, což jsme obrečeli....



Nakonec ale můžeme říct, že se spousta věcí povedla


a vysloveně jen pár maličkostí se nepovedlo...



Pokračování příště.

Populární příspěvky z tohoto blogu

#softwareAmaso v Rokytnici

Na říjnovém planningu jsme, poměrně na poslední chvíli, zpískali podzimní akci v Rokytnici (nad Jizerou - to neplést s Rokytnicí v Orlických horách, což se někomu, a přiznejme si že mě, povedlo). Rozhodli jsme se věc pojmout jako všeSparkTECHáckou akci, takže včetně dětí, manželů a manželek, přítelů a přítelkyň a dalších domácích mazlíčků. Jako na každé #softwareAmaso akci nesměla chybět tuna jídla a zajímavé prostředí. První bod jsme s Matějem pokryli čtvrtečním nákupem a zajistili jídlo nejen na víkend, ale i na následnou Toasťáko-vraždu prvního stupně v týdnu a dnech dalších. O další bod se postaralo z velké míry počasí, které nabídlo podzim ve své nejkrásnější podobě. Chajdu máme celou pro sebe. První večer byly na pořadu dne degustace vánočních vín a hry. Chybou bylo nechat intelektuálnější hry na pozdější fáze degustace. Není na hanbě, čeká na koupelnu.  Vše utichlo, jdeme spát.  Přilehlá restaurace otevřená od brzkého rána zachránila mnohým život, prot

#SparkTrip do Izraele - Israel PyCon

Když jsme letos plánovali konference pro #python, byl PyCon jasná volba. No a protože v termínu toho českého se nashromáždily různé jiné akce (především vzhledem k tomu, že je o víkendu), hledali jsme  v zahraničí.  Volba to nakonec nebyla těžká, protože Mára byl začátkem roku na homeofficu v Izraeli a místní PyCon mu byl doporučen. A jelikož my ostatní jsme do té doby v Izraeli nebyli, tak bylo rozhodnuto. 

Dubnový #hrajsnami SparkTECH planning

Pravidelně první středu v měsíci máme ve SparkTECH u planning. Pravidelně, abychom se nemohli vymlouvat, že jsme na to zapomněli. První středu, abychom se nemuseli dohadovat kdy (dost stačí dohadovat se na CO?) a protože cvičně hučí sirény (kdybychom přeci jen zapomněli a chtěli se vymlouvat). A planning, protože původní záměr byl, že půjde opravdu o typický planning dle agilních metodik. To, že to nakonec dopadlo jinak a jedná se zkrátka o informativní setkání, kde se probírá kde co, je už jiná pohádka. Pro představu fotky z toho nedávného, dubnového, po kterém jsme vyrazili do Endorfinu . Tam nás čekal Freddy Krueger a pokojíček ve stylu Saw. Jelikož se někde v budoucnu v téhle vybrané společnosti vyměníme, bylo nejhorší si o průběhu nevyprávět. Začínáme pohádkou. My si totiž moc rádi hrajem.  Někteří stále předstírají práci.  Prostory Endorfinu. Začínáme pivem, abysme se nebáli. Márnice. Prostředí je super.  A už to začíná. Přituhuje.  T